Μια νέα έρευνα έδειξε πως  ορισμένοι πάσχοντες από ψυχωσικές νόσους όπως για παράδειγμα η σχιζοφρένεια είναι πιθανό να έχουν μια θεραπεύσιμη διαταραχή του ανοσοποιητικού τους.

Στην μελέτη που περιελάμβανε όλη την χώρα (Μεγάλη Βρετανία), επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον 1 από τις 11 περιπτώσεις ψύχωσης είναι πιθανό να οφείλεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση όπου τα αντισώματα επιτίθενται στον εγκέφαλο.

Η ομάδα των επιστημόνων πρότεινε, όλοι οι ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα ψύχωσης για πρώτη φορά, να ελέγχονται και για τα αντισώματα για να εξεταστεί το κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών.

Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “The Lancet” , και επικεφαλής της ομάδας ήταν η κα Belinda Lennox, κλινική ψυχίατρος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

“Σαν συνέπεια αυτού του γεγονότος υπάρχουν ασθενείς στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που έχουν τα συγκεκριμένα αντισώματα και θα μπορούσαν δυνητικά να αντιμετωπίζονται με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο”

“Νομίζω ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό εκ των προτέρων για την ψυχιατρική ως σύνολο, και κάθε ψυχίατρος ή ασθενής με ψύχωση πρέπει να το γνωρίζουν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις έτσι ώστε, εάν διαγνωσθεί, να αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο”

ανέφερε σε συνέντευξή της στο BBC.

Η ανάλυση των δειγμάτων αίματος 228 ατόμων έδειξε ότι το 9% είχε τα αντισώματα που πιθανότατα σχετίζονταν με την ασθένειά τους.

Πηγή: The Independent UK

This site is registered on wpml.org as a development site.